Fortællinger fra egnen

27-11-2015
Præsentation
'Spejlet, der husker' blev præsenteret i Grindsted torsdag den 26. november. Billederne ovenfor er fra receptionen og er taget af Rene Lind Gammelmark for Jydske Vestkysten. Her ses bl.a. kulturudvaglsformand Klara Noer og arkivleder i Grindsted Karin Berg holde tale. Desuden Jeremy Watts i samtale med Lone Olsen, der repræsenterer Den Jyske Sparekasse, der er sponsor. Der er dækket fint op af frivillige fra Grindsted Kulturhus.
'Spejlet, der husker' blev præsenteret i Grindsted Kulturhus (Kino) torsdag den 26. november kl. 16.30. Her med repræsentanter for familien Lund: Bente Cischoz, Vagner og Bodil Lund.

To nye udgivelser

26-11-2015
'Spejlet, der husker'
'Spejlet, der husker' udkom torsdag den 26. november. Den fortæller historien om fotograffamilien Lund, der havde atelier i Grindsted det meste af 1900-tallet. Klik på 'Spejlet, der husker'
30-10-2015
'Højen'
'Højen' er en gennemillustreret fortælling om landsbyen Vorbasse. Sol, der er tilflytter, drager ud om natten på eventyrlige vandringer sammen med Ask og Embla fra stenalderhøjen uden for Vorbasse. Hun oplever landsbyens 4000-årige historie i magiske glimt. Klik på 'Højen' side.
28-12-2014
'Lysstriben' og 'Spejlet, der husker'
'Lysstriben' handler om apoteker og amatørfotograf Sophus Levin Hansen i 1920erne i Grindsted. Bogen fortæller om det gamle Grindsted set gennem tilflytterfamilien Levin Hansens øjne. Samtidig er den en gribende fortælling om mennesker på tærsklen til en ny tid. Er udkommet.
'Spejlet, der husker' handler om den professionelle fotograf Hans Lund og hans efterfølgere, der ligeledes dokumenterede Grindsted som landsby og købstad. Bogen er under udarbejdelse - lokale stemmer bidrager til den spændende historie om 'Lund-dynastiet'. Udkommer ultimo 2015.
'Højen' er en familie-højtlæsningsbog om landsbyen Vorbasse. Den er også udkommet på engelsk: 'Under the Hill'.

Historier fra egnen

Historierne er en mosaik af en vestjysk egn. De tegner et billede af en livsstil og en fælles underbevidsthed, der hurtigt bliver glemt i et postmoderne og teknologisk samfund. 'Lysstriben' er den seneste udgivelse, der forfølger gamle spor - her i centerbyen Grindsted med dens vækst fra lille landsby i starten af 1900-tallet med blot 300 indbyggere. Hvem boede her? Hvem flyttede til? Hvilken udvikling var der - og hvilke konflikter?

'Højen' er til salg efter præsentation ved en reception på Vorbasse Fritidscenter og Grindsted Julemesse.
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE